ontheroads-fb

עורך דין תאונות דרכים

לצערנו הרב, תאונות דרכים במדינת ישראל מתרחשות מדי יום ביומו ברחבי הכבישים השונים. לאור הסטטיסטיקה העגומה, נדמה כי כל אחד מן הנהגים עשוי להיקלע למעורבות בתאונה בשלב כזה או אחר. עד שנת 1975, נפגעי תאונות דרכים נדרשו להוכיח את אשמת הנהג הפוגע בכדי לקבל כספי פיצויים בגין נזקי גוף, בשל הסדר זה, נהגים שלא הצליחו להוכיח את אשמתו של הנהג הפוגע, נותר ללא כל פיצוי כספי ועם נזקי גוף קשים.

נקלעתם לתאונת דרכים? אילו תרחשים עשויים לזכות אתכם בפיצויים כספיים וכיצד עורך דין תעבורה המתמחה בתיקי תאונות דרכים עשוי לסייע לכם? כל אלו ועוד, במאמר המלא.

 

תאונות דרכים בישראל

מנתונים שעולים, ניתן לראות כי כמעט כל נהג בישראל חווה או יחווה אחת משלושת הסיטואציות הבאות:

  1. היה מעורב בתאונת דרכים.
  2. מכיר חבר / מכר / בן משפחה שהיה מעורב בתאונת דרכים.
  3. יהיה מעורב במשך שנות נהיגתו בתאונת דרכים.

תאונת דרכים היא אירוע טראומטי לכלל המעורבים, הן לנהג הפוגע והן לנפגע ואף לבני משפחותיהם. בעת התרחשות תאונת דרכים, עשויים להיגרם נזקים לגוף ולרכוש וכמו כן, פוסט טראומה, אובדן השתכרות, אובדן כושר העבודה וכל היוצא בזה. במקרים אלו, חשוב להיוועץ עם עורך דין תעבורה המתמחה בתיקי תאונות דרכים, בכדי לקבל את הסיוע הנדרש בהתאם לנסיבות.

 

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

תאונות דרכים בפני עצמן הן טראומטיות הן לנפגע והן לפוגע. בכדי לסייע בצורה הטובה ביותר לנפגעים, קבע המחוקק הישראלי את חוק הפלת"ד. בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כל אדם שנגמרו לו נזקי גוף כתוצאה מהתאונה, יהיה זכאי לפיצויים כספיים, ללא קשר למידת האשמה בתאונה. המטרה העיקרית של חוק הפלת"ד היא לתת לנפגע כלים להתאושש מהתאונה שהתרחשה, ובכך לחזור במהירות האפשרית לשגרת חייו. בהתאם לכך, נקבע בפקודת ביטוח רכב מנועי, כי על כל בעלי הרכבים במדינת ישראל, לבטח את רכבם בביטוח חובה, כאשר המטרה היא לכסות את הנזקים הנגרמים כתוצאה מהתאונה.

 

נפגעתם בתאונה? היוועצו עם עורך דין תאונת דרכים

בעבר, נפגעי תאונות דרכים נדרשו להוכיח את אשמתו של הנהג הפוגע בכדי לקבל פיצויים בגין נזקי גוף שנגמרו להם. בשל ריבוי תאונות הדרכים בישראל וההשלכות הקשות בגינן, נחקק בהתאם לכך חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אשר לפיו אין צורך להוכיח מי האשם בקרות התאונה. מאחר ותאונת דרכים היא לרוב אירוע פתאומי ולא צפוי, רבים מן המעורבים בה אינם יודעים מהי דרך הפעולה הנכונה, ומהן זכויותיהם ברגע שכזה. מעוניינים לתבוע פיצויים בגין הנזקים? חשוב להיוועץ עם עורך דין תעבורה המתמחה בתיקי תאונות דרכים טרם פנייתכם לחברת הביטוח. עו"ד מיומן ידע להדריך אותכם שלב אחר שלב, בהתאם לנסיבות התאונה והנזקים שנגמרו בגינה, כאשר המטרה העיקרית היא קבלת מירב הפיצויים האפשריים.

 

לפי עורך דין תאונת דרכים, את מי יש לתבוע בגין הנזקים?

בהתאם לחוק, כל רכב במדינת ישראל מחויב בביטוח חובה, כאשר מטרת הביטוח היא להבטיח את מי שנוהג ברכב בעת התרחשות תאונת דרכים. לאור האמור, נפגעי תאונות דרכים רשאים לתבוע פיצויים מחברת הביטוח של הרכב בו הוא השתמש בעת התאונה. כאשר מדובר בתאונה של רכב עם הולכי רגל, על הולכי הרגל לתבוע פיצויים מחברת הביטוח של הרכב הפוגע.

מעורבים בתאונה עם רכב ללא ביטוח חובה? חשוב שתדעו מספר דברים מעורך דין תאונות דרכים

מעורבות בתאונת דרכים עם רכב ללא ביטוח עשויה להתרחש בשתי חלופות אפשריות:

  1. אין לרכב ביטוח חובה.
  2. לא ניתן לאתר את מבטח הרכב בגין סיבות שונות כדוגמת תאונת פגע וברח.

במצבים אלו, עורך דין תאונות דרכים לא יוכל לתבוע את חברת הביטוח של הרכב בגין נזקי הגוף שהתרחשו כתוצאה מהתרחשות תאונת הדרכים מכיוון שהרכב לא מבוטח. בכדי למנוע מצב בו לא יוכל הנפגע לקבל פיצויים, הוקמה קרן לפיצוי נפגעים תאונות דרכים, המכונה "קרנית". חברה זו משמשת כ"חברת ביטוח" לכל אותם מקרים בהם אין חברת ביטוח בנמצא.

 

מה קורה במצב בו תאונת הדרכים מוגדרת גם כתאונת עבודה? עורך דין תאונת דרכים שופך אור בנושא

כאשר תאונת הדרכים מוגדרת כתאונת עבודה, רשאי הנפגע לתבוע שני גופים בגין נזקי הגוף לרבות:

  • חברת הביטוח של הרכב.
  • המוסד לביטוח לאומי.

במקרה שכזה, ניתן לתבוע פיצויים מחברת הביטוח של הרכב לאחר או במקביל למיצוי כל הזכויות של הנפגע מול המוסד לביטוח לאומי, אך יחד עם זאת, הפיצוי הכספי יהיה בהתאם למה שנקבע בביטוח לאומי. זאת אומרת, במקרה שהנפגע הגיש תביעה לביטוח לאומי, ונקבע כי אינו זכאי לאחוזי נכות ונפסק לו סכום כסף X, תביעה זו תשפיע באופן ישיר על התביעה מול חברת הביטוח מכיוון שאלו יסתמכו על הנאמר בביטוח לאומי בעניין חומרת הפציעה. במקרה שכזה, צפוי הנהג לקבל סכום כסף נמוך מזה שהיה עשוי לקבל אם היה פונה קודם לכן לחברת הביטוח של הרכב ורק לאחר מכן לביטוח לאומי. חשוב לדעת כי במקרה בו הנפגע לא פונה למוסד לביטוח לאומי, הוא נוטל על עצמו סיכון מכיוון שחברת הביטוח עשויה לנכות מסכום הפיצויים שלו את הסכום שהוא היה עשוי לקבל מביטוח לאומי, ניכוי זה מכונה – ניכוי רעיוני.

לאור האמור, קיימת חשיבות רבה בבחירת התביעה הראשונית, האם עדיף להגיש לביטוח לאומי או שמא קודם לחברת הביטוח? בכדי לדעת מהי דרך הפעולה הטובה ביותר עבורכם, אנחנו ממליצים להסתייע בעורך דין תאונת דרכים בכדי להבין מהו הצעד הנכון עבורכם בהתאם לנסיבות.

 

בהתאם לעורך דין תאונות דרכים, כיצד מחושב סכום הפיצויים לנפגעים?

בעת מעורבות בתאונת דרכים, זכאי הנפגע לפיצויים בגין נזקי גוף שהתרחשו. סכום הפיצויים מחושב בהתאם למצבו של כל נפגע ונפגע, כאשר קיימים מספר פרמטרים עיקריים לכך:

  •  גילו של הנפגע.
  • מועד התאונה(כמה זמן נותר לעובד על גיל הפנסיה).
  • מה היה שכרו הממוצע של הנפגע טרם התאונה.
  • מה היה שכרו של הנפגע לאחר התאונה.
  • מה סוג הנזק הגופני שנגרם לו, האם קיימת נכות.
  • האם נדרש בסיוע משפחתי בגין הפציעה.
  • נסיבות אישיות של הנפגע.

הפיצוי הכספי מורכב בהתאם לתוצאות התאונה, לרבות:

  1. פגיעה בהשתכרות בגין התאונה.
  2. הפסד זכויות סוציאליות.
  3. ימי אשפוז/ניתוחים/הוצאות רפואיות.
  4. הערכה של הכאב והסבל שנגמרו לנפגע.
  5. עלויות שיקום.
  6. התאמת דיור.
  7. רכישת מכשירי עזר רפואיים כדוגמת כיסא גלגליים, הליכון, קביים וכ"ו.
  8. הוצאות משפטיות.

 

כיצד יש לבחור עורך דין תאונות דרכים?

בכדי להבטיח פיצוי כספי הולם לנפגעי תאונות דרכים, יש להסתייע בעורך דין תאונת דרכים. אם נפגעתם בתאונה ואינכם יודעים כיצד לבחור עורך דין תאונות דרכים, קבלו מאיתנו מספר טיפים בנושא: יש לבדוק האם עורך הדין הוא בעל ניסיון בייצוג נפגעי תאונות דרכים, ניתן לבקש לראות תיקים הדומים לשלכם בכדי לראות מהו סכום הפיצויים שנפסק לגביהם. בנוסף, הסתמכו על החושים האישיים שלכם, אינטראקציה חיובית עם עורך הדין וקבלת רושם ראשוני טוב ומקצועי, הם ללא ספק קריטריונים חשובים ועל אחת כמה כמה כאשר מדובר בתביעה בגין נזקי גוף. עורך דין מיומן, עשוי לחסוך זמן בהליך הנדרש, ובכך להביא לידי הנפגע פיצויים ראשוניים בטרם מתן פסק דין סופי בתיק.

 

נפגעתם בתאונת דרכים? קבלו מספר טיפים מעורך דין תאונות דרכים

לחץ, היסטריה, בלבול, אלו רק מעט מן התחושות אשר קיימות בעת מעורבות בתאונת דרכים. אם נפגעתם בתאונת דרכים, חשוב שתדעו מספר דברים בנושא:

  • אם המצב הגופני מאפשר זאת, הקפידו לתעד את אזור התאונה לרבות: את הרכבים המעורבים בתאונה, את הכביש, ואת האזור כולו.
  • אל תזיזו את הרכב ובהתאם לכך גם אל תתירו לאיש מהמעורבים להזיז אותם, אלא אם משטרת ישראל נתנה הוראה לכך.
  • רשמו את פרטי הרכב, פוליסת ביטוח, פרטי הנהג וכל פרט שעשוי לסייע לכם בהתמודדות בהמשך.
  • יש להתפנות לבית חולים לבדיקה ראשונית גם אם אתם חשים בטוב. לעיתים ההשלכות מהפגיעה עשויות להופיע מספר ימים לאחר מכן ועל כן חשוב לקבל טיפול רפואי בכדי שיהיה תיעוד של התרחשות התאונה.
  • יש לתעד את כלל ההוצאות הנלוות כדוגמת אישורי אשפוז, אישורי מחלה, קבלה על תרופות, תיעוד הוצאות בגין התאונה וכך גם הפסדים כספיים.
  • קבלת מסמך מהמשטרה על קרות התאונה.

טרם הגשת תביעה לחברת הביטוח בגין נזקי גוף שנגמרו לכם כתוצאה מהתאונה, יש להיוועץ עם עורך דין תעבורה המתמחה בתיקי תאונות דרכים, בכדי שזה ינתב עבורכם את מסלול הפעולה הטוב ביותר עבורכם בהתאם לנסיבות.

 

האם יש צורך בעורך דין תאונת דרכים גם כאשר הפציעה היא קלה?

בעת מעורבות בתאונת דרכים אשר נגרם לנהג או לנוסעים ברכב פציעה החל מהדרגה הקלה ביותר ועד לקשה,  ניתן להיוועץ עם עורך דין תעבורה הבקיא בתיקי נזקי גוף בגין תאונות דרכים. עורך דין אשר מכיר את חוק הפלת"ד והפסיקה, יידע כיצד להתנהל בצורה הטובה ביותר מול חברות הביטוח, או כל גוף רלוונטי אחר בכדי שהנפגע בתאונה יקבל את מירב הפיצויים המגיעים לו.

חשוב לדעת שהיעזרות בידי עורך דין תאונות דרכים מנוסה, עשויה להעלות באופן משמעותי את הסיכוי לצלוח את התביעה בגין נזקי הגוף בצורה הטובה והמהירה ביותר שניתן.

 

שכר טרחה של עורך דין בתיקי תאונות דרכים

בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, עורכי דין לא רשאים לגבות תשלום לטיפול בתיקי תאונות דרכים מעבר לתשלום הקבוע בחוק(למעט הוצאות נלוות כמו אגרת בית המשפט או הוצאות הקשורות לניהול התיק). בהתאם לחוק, שכר הטרחה של עורך הדין יחושב בהתאם לאחת משלושת החלופות הבאות:

  1. אם הושגה פשרה בעניין סכום הפיצויים טרם ההגעה לבית המשפט – שכר הטרחה של עורך הדין יעמוד על 8% מסכום הפיצויים של הנפגע.
  2. במקרה בו הושגה פשרה לאחר הגשת התביעה, אך טרם מתן פסק הדין בעניין – רשאי עורך הדין לגבות שכרה של 11% מסכום הפיצויים של הנפגע.
  3. אם הוגשה תביעה ואכן ניתן לגביה פסק דין – עורך הדין יכול לגבות שכר טרחה של 13% מסכום הפיצויים שנפסק לנפגע.

 

 

בדרכים בפייסבוק | מייל: [email protected] | בדרכים – אודות

ייעוץ ראשוני חינם! השאירו פרטים בטופס
דילוג לתוכן