ontheroads-fb

תאונות דרכים

התרחשותן של תאונות הדרכים במדינת ישראל נהפכו לחלק מן המציאות היום-יומית שלנו, מנתונים סטטיסטים עולה כי מרבית האנשים במהלך חייהם חוו תאונה בעצמם או שמא מכירים אדם שעבר תאונת דרכים. לאור המציאות העגומה והמצערת, קיימת חשיבות מרבית להיכרות עם החוק.
הידעתם כי מספר ההרוגים בתאונות דרכים במדינתנו עולה על מספר הנופלים במלחמות ופיגועי טרור יחדיו, החל מיום הקמת המדינה ועד ליום זה?
אם תהיתם לעצמכם מה עליכם לעשות אם נפגעתם בתאונת דרכים או שמא הינכם מעורבים בהתרחשותה, המאמר הזה במיוחד עבורכם.

תאונות דרכים, השלכותיהן הקשות

מעבר לפגיעה הפיזית כתוצאה מתאונת הדרכים, קיימות השלכות משמעותיות נוספות לאדם הנפגע לרבות:

  • נזק לרכוש
  • פוסט טראומה לאור החוויה הקשה שהתרחשה
  • אובדן ימי עבודה
  • קושי בהשתכרות כלכלית
  • הוצאות כספיות הנוגעות לטיפולים רפואיים

כמובן שכל פגיעה כתוצאה מתאונת דרכים תהיה שונה מאדם לאדם וכך גם השלכותיה, ועל כן אם הינכם מעוניינים בהגשת תביעה כתוצאה מהתרחשותה של התאונה, קיימת חשיבות גדולה להיוועצות עם עורך דין תעבורה המתמחה בתיקי תאונות דרכים

הגדרת תאונת דרכים

המחוקק הגדיר את תאונת הדרכים כך: רכב מנועי לרבות: קטנוע, אופנוע, אוטו, משאית רכב וכ"ו, אשר משמש למטרת תחבורה, שהסב נזק גופני לאדם, יהיה תחת הגדרת תאונת דרכים. בשנים האחרונות, בית המשפט הגבוה לצדק(ביהמ"ש העליון) פירש את מונח תאונת דרכים באופן נרחב ומקיף יותר, למשל: נוסע שנפל באוטובוס יוגדר כמעורב בתאונת דרכים.

חוק הפיצויים לנפגעי בתאונות דרכים

לפי חוק הפיצויים, התשל"ה 1975 – אין כל חשיבות לשאלה מי הוא הגורם האחראי להתרחשות התאונה, זאת אומרת אין כל נטל הוכחה בעניין האשמה. טרם חקיקת החוק, היה מוטל על האדם הנפגע להוכיח כי התאונה התרחשה לאור אשמתו של הנהג הנאשם, וזאת בכדי לנסות ולקבל את כספי הפיצויים המגיעים לו. כיום החוק ביטל את נטל האשמה ואף עשה סדר בכל הנושא לזכאותם של הנפגעים. על מנת לבחון בעצמכם את זכאותכם, להלן מספר שאלות שיעשו עבורכם סדר:

נפגעי תאונות דרכים: הסבר:
מיהו האדם הזכאי לקבלת פיצויים? לפי הכלל, אדם שנפגע פיזית כתוצאה מהתרחשותה של תאונת הדרכים זכאי לתבוע פיצויים. אך, במקרים בהם התאונה התרחשה בזדון או כאשר הנהג לא מחזיק רישיון התואם את סוג הרישיון הנדרש לרכב או שמא הנהג לא ביטח את רכבו בביטוח חובה, לא יהיה ניתן לדרוש פיצויים בגין הפציעה הפיזית.
על מי נטל תשלום הפיצויים מוטל? הולכי רגל, רוכבי אופניים, הנוסעים ברכב וכל יתר משתמשי הכביש, יתבעו פיצויים מחברת ביטוח החובה של הרכב הפוגע.
כיצד נקבע סכום הפיצויים? סכום הפיצויים נקבע בהתאם למספר הקריטריונים לרבות: חומרת הפציעה, אובדן ימי עבודה, הוצאות כספיות עבור טיפולים רפואיים, נזק לא ממוני וכ"ו.

אם ברצונכם להגיש תביעת פיצויים לחברת הביטוח בגין נזקי גוף, אנו ממליצים לפנות לעורך דין הבקיא בתיקי מסוג תאונת דרכים, בכדי שזה יסייע לכם שלב אחר שלב, על מנת לקבל את מירב הפיצויים שהינכם זכאים להם.

 

מעוניינים לקבל את מירב הפיצויים המגיעים לכם? הטיפים הבאים בשבילכם

בעת התרחשות תאונת דרכים, הקפידו לבצע (אם מתאפשר לכם) אחר הטיפים הבאים:

  • החלפת פרטים עם הנהג הפוגע- לאחר התרחשות תאונת הדרכים הקפידו לצלם בנייד את פרטי הנהגים שרכבם היה מעורב בתאונה. הפרטים החשובים ביותר עבורכם הינם: פרטיהם האישיים של הנהגים, רישיון נהיגה, רישיון רכב, פוליסת ביטוח, סוג הרכב, תעודות זהות ועוד. במקרה הצורך, יהיה נגיש עבורכם כל המידע הרלוונטי בכדי לאתר את הנהג הנאשם.
  • תיעוד הנזקים – הקפידו לצלם את הנזקים שהתרחשו, החל מנזק לגוף, נזק לרכב ועד לנזק לרכוש אחר שהיה בידיכם כדוגמת כיסא גלגלים וקביים. בנוסף, אם אתם מבחינים ברכב או באדם אחר גם בפגיעות שהתרחשו כתוצאה מהתאונה הקפידו לתעד זאת גם. לאור האמור, תיעוד הוא דבר חשוב שמבסס את כלל מערך התביעה.
  • עדי ראייה- אם נכחו בזירת התאונה עדי ראייה, חשוב מאוד לבקש מהם את פרטיהם האישיים. אם יהיה צורך להוכיח את טענתכם בבית משפט, עדי הראייה עשויים לסייע לכם ולהטיב עם תביעתכם.
  • קבלת טיפול רפואי – אנשים רבים נוטים לחשוב שאם לא התרחש כלום באופן מיידי, משמע שהכל בסדר בריאותית, אך לצערנו לא תמיד נכון כך הדבר. קיימת חשיבות מרבית לגשת לקבל טיפול רפואי בכפוף להתרחשות התאונה. קבלת טיפול רפואי הינו תנאי מרכזי בהוכחת תביעתכם. אם הלכתם לטיפול רפואי, אל תמעיטו בכאבים מזעריים, ייתכן והכאב עשוי להמיר בהמשך. בנוסף, הקפידו לציין את התרחשותה של תאונת הדרכים, שכן יהיה תיעוד לכך במסמכים הרפואיים. שימו לב אם הינכם חשים כאבים חדשים, פנו שוב למרפאה או לביה"ח בכדי שיהיה תיעוד נוסף גם לכאבים אלו.
  • שמירת כלל המסמכים הרלוונטיים לתאונה – החל מצילומים של פרטי הנהג הפוגע, אישור מהמשטרה, פרטי עדים, מסמכים רפואיים, אישורי מחלה, מרשמים לתרופות, אם נאלצתם להתאשפז צרפו את תעודת השחרור שלכם מביה"ח ועוד. ככל שיש יותר מסמכים המתעדים את הנזק שהתרחש, ככה יהיה לכם בסיס לתביעה מוצק יותר.
  • דיווח על התאונה במשטרה – ראשית, כדאי שתדעו שאין צורך לגשת למשטרה באותו היום בו התרחשה התאונה אם לא מתאפשר לכם, לכן אין לחץ בעניין זה. שנית, כאשר מצבכם הבריאותי מאפשר זאת, הגיעו לתחנת המשטרה ודווחו על התרחשותה של התאונה ופגיעתכם בה. בסיום יונפק אישור מטעם המשטרה בעניין התרחשות התאונה.
  • היוועצות עם עורך דין – בסמוך לתאונה הקפידו להיוועץ עם עורך דין תעבורה הבקיא בתיקי תאונות דרכים. עו"ד מיומן יוכל לסייע לכם בכל ההליך המורכב החל מהשלב הראשוני של הגשת התביעה ועד לשלב הסופי הנוגע למתן הפיצויים הכספיים המגיעים לכם.

את מי עלי לתבוע בכדי לקבל את הפיצויים בגין הנזק הגופני שנגרם לי?

חל בלבול רב בקרב נפגעי תאונות דרכים, לכן נעשה מעט סדר בעניין תביעת פיצויים בגין נזק גופני.

הנפגע: תביעת הפיצויים:
נוסע ברכב התביעה תיעשה מול חברת הביטוח בה מבוטח הרכב בו נכח בעת התרחשות התאונה.
נהג הרכב זכאי לתבוע את חברת ביטוח החובה של הרכב בו נהג.
הולך רגל את הגשת התביעה יש לעשות כלפי חברת ביטוח החובה של הרכב שממנו הוא נפגע.
תאונת פגע וברח הנפגעים בתאונות אלו יהיה רשאים להגיש תביעת פיצויים לתאגיד "קרנית" בהתאם לתנאים הנדרשים.
תאונת עבודה עובד שהוכר כנפגע בתאונת עבודה, יהיה רשאי לתבוע הן את חברת הביטוח של הרכב הפוגע והן את המוסד לביטוח לאומי, אך שימו לב כי הנפגע לא יהיה זכאי לקבל פיצוי בגין אותו נזק גם מחברת ביטוח החובה וגם מהמוסד לביטוח לאומי.

 

מהו סכום הפיצויים אשר עשוי הנפגע בתאונת הדרכים לקבל?

לפי חוק הפיצויים, קיימים מספר קריטריונים אשר משפיעים על סכום הפיצויים. להלן הקריטריונים:

  • פגיעה בהשתכרות כתוצאה מאובדן היכולת לעבוד – במקרה שבו הנפגע לא מסוגל להמשיך לנהל את שגרת חייו ולהשתכר כפי שהיה טרם התאונה.
  • עזרה מהזולת – כתוצאה מהפגיעה הפיזית לא יכול הנפגע לטפל במטלות הבית כדוגמת ניקיון או שמא נזקק לעזרה במקלחת, בהכנת אוכל, בביגוד וכ"ו.
  • הוצאות רפואיות – כאשר נזקק הנפגע כתוצאה מתאונת הדרכים בתשלומים בגין הוצאות רפואיות לרבות: נסיעות למקום הטיפול, תשלומים עבור ציוד רפואי, תשלומים לכדורים ומשחות, תשלומים לבדיקות (כדוגמת פיזיותרפיה).
  • נזק לא ממוני –כתוצאה מהתאונה עשוי להתרחש נזק חמור מן הפגיעה הפיזית. למשל: פגיעה בפניו של האדם אשר הותירה אותו מצולק פיזית ללא כל יכולת לטשטוש הפגיעה. זאת אומרת, מעבר לפגיעה הכואבת שחש האדם, הוא נאלץ להישאר עם צלקת בפניו לאורך כל חייו.

חשוב לדעת, לאור חקיקת חוק הפיצויים ניתנת האפשרות לתשלום סכום כספי לנפגע בסמוך לפגיעה בתאונה וזאת בכדי לסייע לו לקיים את צורכי חייו הבסיסים (בהתאם למקרה).

האם ניתן לדרוש פיצויים כפולים בתאונת דרכים שהתרחשה כתוצאה מליקוי בתשתית בכביש?

לפי פסיקתו של המחוקק, בעת התרחשות פגיעה פיזית כתוצאה מתאונת דרכים, ניתן לתבוע פיצויים אך ורק מכוח חוק הפיצויים ולא מכוח חוק אחר כדוגמת פקודת הנזיקין.
לאור האמור, אם אדם נפגע בתאונת דרכים כתוצאת מבור בכביש, לא יהיה ניתן לתבוע גם את חברת הביטוח של הרכב וגם את העירייה. העקרון המנחה הוא עקרון המכונה "ייחוד העילה", משמע, אדם שנפגע פגיעה פיזית בתאונת דרכים יהיה זכאי לדרוש את פיצוייו אך ורק מכוח חוק הפיצויים בכדי ליעל את ההליך המשפטי בתיק זה.
שימו לב, עקרון "ייחוד העילה" מתייחס לכלל תאונות הדרכים למעט תאונות שהוגדרו כתאונות עבודה. במקרה שבו אדם נפגע במסגרת עבודתו יהיה זכאי לתבוע גם את חברת הביטוח של הרכב וגם את המוסד לביטוח לאומי.

תביעת פיצויים בגין נזקי גוף מביטוח החובה

כל רכב ורכב מחויבים בעשיית ביטוח חובה, וזאת בכפוף לחוק. מטרת קיומו של הביטוח הוא לכסות כל הוצאה כספית הנוגעת לטיפולם הרפואי של הנפגעים בעת הצורך. לאור האמור, כאשר מתרחשת תאונת דרכים בעלת פגיעות פיזיות, על הנפגעים להגיש תביעת פיצויים לביטוח החובה של הרכב הפוגע.
חשוב לדעת כי במקרה שבו הגשתם תביעת פיצויים לאור נזקי גוף, לא רשאי ביטוח החובה של הרכב לייקר את העלות הנדרשת (אלא אם נאמר כך מפורשות בידי הממשלה).

תאונת דרכים פגע וברח

תאונות דרכים המוגדרות כ"פגע וברח" מתרחשות כאשר הנהג הפוגע החליט להימלט מן המקום בו התבצעה התאונה וזאת ללא כל סימן זיהוי בעניין פרטיו האישיים או פרטי רכבו. לכן, אם נפגעתם פגיעה פיזית כתוצאה מתאונת הדרכים ואין בידכם כל סימן אשר עשוי להעיד על זהותו של הנהג הפוגע, הינכם זכאים להגיש תביעת פיצויים לתאגיד המכונה "קרנית" לאור מעורבותכם בתאונה של פגע וברח.

אם נפגעתם בתאונת פגע וברח, עליכם למלא את טופס התביעה הנמצא באתר קרנית ולשלוח אותו באחת מן הדרכים הבאות:

  • פקס שמספרו 037111667
  • אימייל – [email protected]
  • דואר רשום- תל אביב, מיקוד 6137401, דרך מנחם בגין 23, לציין עבור תאגיד קרנית (הקרן לפיצויי נפגעי תאונות דרכים).

תאונת דרכים המוכרת כתאונת עבודה

על מנת שתאונת הדרכים שהתרחשה תוגדר כתאונת עבודה עליה לעמוד באחד מן התנאים הבאים:

  • הנפגע בתאונת דרכים היה בדרך מהעבודה/לעבודה (ללא ניתוק – זאת אומרת, הנפגע לא הלך לקניון/לסופר או לכל מקום אחר, שמא יתנתק הקשר בין התאונה לבין העבודה).
  • הנפגע בתאונת הדרכים היה במסגרת תפקידו בעת התרחשות התאונה.
  • כאשר קיים קשר סיבתי בין התרחשות התאונה לבין תוצאת הפגיעה, למשל: כאשר אדם עובד בשיפוצים ובמהלך עבודתו נפל מהסולם ונחבל בגבו, יהיה קל להוכיח כי אכן מדובר בתאונת עבודה.
  • בעת הפסקת צהריים מוגדרת מטעם העבודה.

כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות המכירות בתאונת הדרכים כתאונת עבודה, כל מקרה שונה בהתאם לגופו ולנסיבותיו. אם התאונה הוכרה כתאונת עבודה, רשאי העובד לתבוע פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי במסגרת 12 החודשים החל מיום התרחשות התאונה. חשוב לדעת כי העובד רשאי לתבוע גם את חברת ביטוח החובה של הרכב ממנו נפגע, אך אין כפל פיצויים. מומלץ להיוועץ עם עורך דין המיומן בתיקי תאונות דרכים, בכדי שזה ידע עבורכם מיהו הגוף שממנו יהיה ניתן לקבל את מירב הפיצויים.

תאונת דרכים במסגרת השירות הצבאי

תאונת דרכים הן באזרחות והן בשירות הצבאי היא אירוע לא נעים בלשון המעטה, ולכן על מנת לקבל את מירב הפיצויים המגיעים לכם חשוב להקפיד ולבצע מספר פעולות ראשוניות לאחר התרחשות תאונת הדרכים במסגרת שירותכם הצבאי.

  • וודאו כי יש בידכם כל הפרטים הרלוונטיים לנהג המעורב בהתרחשות התאונה.
  • אם היו במקום האירוע עדי ראייה, הקפידו לקחת מהם את מספר הטלפון על מנת שתוכלו להיעזר בהם בעת הצורך.
  • אם יש ברשותכם האפשרות לאחר הפגיעה, לתעד ולצלם את מקום האירוע, את הרכב הפוגע וכל פרט שעשוי לסייע לכם, עשו זאת!
  • הנפקת אישור ממשטרת ישראל על התרחשות התאונה.
  • אם נאלצתם לקבל טיפול רפואי, שמרו את המסמכים המעידים על כך.

לאחר פגיעתכם הפיזית בתאונה, הינכם רשאים להגיש תביעת פיצויים כנגד משרד הביטחון (אין כל הבדל בין חייל בשירות סדיר, מילואים או קבע). שימו לב, אם התאונה התרחשה ברכב צבאי, ניתן לתבוע פיצויים מחברת ביטוח החובה של הרכב הנ"ל.
קיים הבדל אחד מהותי בין חייל המשרת בשירות סדיר, לבין חייל מילואים בעת התרחשות תאונת דרכים. חייל בסדיר שנפגע בתאונת דרכים בעת חופשתו בבית, זכאי להגיש תביעת פיצויים למשרד הביטחון, לעומת זאת, חייל מילואים שנפגע במהלך חופשה בביתו לא יהיה זכאי לתבוע פיצויים ממשרד הביטחון, אלא לתבוע פיצויים מחברת ביטוח החובה של הרכב, מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

הוצע לכם סכום פיצויים נמוך מחברת הביטוח לאחר פגיעתכם בתאונת דרכים?

לצערנו הרב, נתקלנו לאחרונה לא מעט במקרים בהם נפגעי תאונות דרכים מתלוננים כי הוצע להם סכום פיצויים נמוך מטעם חברת הביטוח וזאת למרות כי עומדת להם הזכות בדרישת פיצויים מלאים בגין פגיעתם הפיזית בתאונה.
אם הוצע לכם סכום פיצויים נמוך, עמדו על זכויותיכם. מומלץ להיוועץ עם משרד עו"ד תעבורה יערית אוליאל המתמחים בתיקי תאונות דרכים, על מנת לסייע לכם לקבל את מירב הפיצויים העומדים לרשותכם.

שכר הטרחה הקבוע בחוק בתיקי נפגעי תאונות דרכים

עורך דין תעבורה העוסק בתיקי נפגעי תאונות דרכים רשאי לגבות מן הנפגע שכר טרחה מקסימאלי העומד על 8% מהסכום שאותו יקבל הנפגע. אך, כאשר יהיה צורך בניהול הליך משפטי, שכר הטרחה אותו יהיה רשאי עורך דין לחייב את הנפגע עומד על 13% מסכום הפיצויים. כל הנאמר בכפוף לסעיף 16 בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
לכן, אם הינכם או קרובים אליכם נפגעתם פגיעה פיזית כתוצאה מתאונת דרכים, חשוב שתדעו כי אתם זכאים לפיצויים בגין כך. היוועצו עם עורך דין העוסק בתחום הנזיקין בכדי שזה ידע לנהל עבורכם את כל שלבי התביעה, מתחילתה ועד סופה.

כתב אישום בגין מעורבות בתאונת דרכים

נהג המעורב בתאונת דרכים, יהיה צפוי לקבל כתב אישום בגין כך. לרוב, נהגים לא מבינים לעומק את ההשלכות בגין התרחשות התאונה, אך כדאי לדעת כי במרבית המקרים בהם התרחשה תאונת דרכים עם נפגעים עשוי הנהג המעורב לקבל כתב אישום גם פרק זמן רב לאחר התרחשותה, ולאו דווקא באופן מידי.

כיצד ניתן להתמודד עם תופעת הקטל בכבישים?

משטרת ישראל מגבירה את אכיפה בכל הרבדים לרבות: מצלמות סטטיות, פקחי תנועה, מחסומים במקומות בילוי, בדיקות אקראיות ויחידות מיוחדות. בשנים האחרונות חלה עליה בהתרחשותן של תאונות הדרכים, ועל כן הוחמרה גם הענישה למעורבים.
כל אחד מאיתנו – נורמטיביים ושומרי חוק, עשויים למצוא את עצמנו מעורבים בתאונת דרכים ולעמוד לדין בגין כתב אישום חמור.בסמכותם של בתי המשפט לתעבורה מתחם ענישה רחב הכל מקנס כספי, פסילה בפועל וכן במקרים המתאימים גם מאסר! בנוסף, חשוב לדעת כי הרשעה בבית המשפט לתעבורה בגין גרימת תאונת דרכים עשויה להטיל על הנהגים הנאשמים סנקציות נוספות מטעם משרד הרישוי כדוגמת מעבר בדיקות על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לאור האמור, אין להקל ראש בדבר ועל כן מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה בהקדם האפשרי.

כיצד מתנהל ההליך המשטרתי בעת התרחשות תאונת דרכים עם נפגעים?

בעת פגיעה פיזית כתוצאה מתאונת דרכים, משטרת ישראל תנהל חקירה מקיפה הבוחנת הן את נסיבות האירוע והן את האחריות של כלל המעורבים בה. מטרת החקירה היא לבדוק האם התרחשות התאונה נבעה לאור חוסר תשומת לב? האם הנהיגה הייתה רשלנית או לא זהירה? האם הנהג הקפיד על כללי התעבורה השונים לרבות: ציות לתמרורים השונים, נהיגה במהירות המותרת ועוד. לאחר חקירת המשטרה, במרבית המקרים יוחלט להגיש כתב אישום כנגד הנהג בגין התרחשות תאונת דרכים, כתב אישום זה עשוי להוביל לסנקציית של שלילת רישיונו של הנהג הנאשם, קנס כספי ועוד.

האם נהג שהיה מעורב בתאונת דרכים עצמית ללא כל נפגעים מלבדו, עשוי לקבל כתב אישום?

אנו נתקלים לא מעט בנהגים שאינם מבינים מדוע קיבלו לביתם כתב אישום בגין התאונה העצמית שהתרחשה. חשוב לדעת כי כל נהג שייפגע כתוצאה מהתרחשות של תאונת דרכים לרבות תאונה עצמית, יהיה צפוי לקבל כתב אישום בגין כך.
במרבית המקרים ייערך לנהג שימוע בידי קצין משטרה בעניין תאונת הדרכים שהתרחשה, כאשר במהלך השימוע ייבחן הקצין את עברו התעבורתי של הנהג ואף את נסיבות המקרה. לאחר שקילת כל הנאמר, בסמכותו של קצין המשטרה לפסול את רישיונו של הנהג (פסילה מנהלית) ל60 ימים באופן מידי! שימו לב כי קיימת לנהג הנאשם הזכות לשכור את שירותיו של עורך דין תעבורה מראשית הליך השימוע.

אם הינכם מעורבים בתאונת דרכים עם נפגעים, חשוב שתדעו כיצד יש לפעול

בעת התרחשות תאונת דרכים החל מפציעות קלות ועד לחמורות, חלה עליכם החובה לבצע מספר דברים:אם ניתנת האפשרות אין להזיז את הרכב ממקום

  • התאונה, אך אם לא מתאפשר כך הדבר על הנהג להעמיד את הרכב בסמוך למקום בו התרחשה התאונה.
  • להזעיק את המשטרה
  • להזעיק את מד"א
  • לנסות לסייע לנפגעים ככל הניתן במצבם הנוכחי
  • המתנה לכוחות הביטחון
  • מסירת כל הפרטים הרלוונטיים של המעורבים בהתרחשות התאונה לרבות: שם מלא, מספר רישיון, פוליסת ביטוח, טלפון נייד ועוד.

חשוב לדעת כי החובות הללו מתקיימים גם כאשר מתרחשת תאונת דרכים ללא נפגעים. נהג שייבחר לנכון לעזוב את מקום התאונה, יואשם בעבירת הפקרה שבגינה סנקציות רבות.

האם יש צורך בסיוע של עורך דין בעת קבלת כתב אישום בגין תאונת דרכים?

כתב אישום בגין תאונת דרכים טומן בחובו ענישה נרחבת וקשה עבור הנהג הנאשם וזאת לאור חומרת העבירה. בשנים האחרונות חל ריבוי בהתרחשותן של תאונות הדרכים במדינת ישראל ועל כן קיים הצורך ביצירת הרתעה משמעותית עבור הנהגים השונים. לכן, אם עומד ברשותכם כתב אישום בגין תאונת דרכים, היוועצו בהקדם אפשרי עם עורך דין תעבורה המתמחה בתיקי תאונות דרכים, בכדי לקבל ייצוג ראוי והולם מול המשטרה ומערכת המשפט.

לייעוץ מקצועי מעורכי דין המומחים בתיקי תאונות דרכים אנו ממליצים להסתייע בצוות של אקסידנט – עורך דין תאונות דרכים לייעוץ מיידי בשבילך

תאונות דרכים

בדרכים בפייסבוק | מייל: [email protected] | בדרכים – אודות

ייעוץ ראשוני חינם! השאירו פרטים בטופס
דילוג לתוכן